Ga voor een betere ervaring op deze website
Je huidige browser (Internet Explorer) lijkt verouderd. Voor een betere ervaring op deze website maak je best gebruik van een moderne browser zoals Chrome, Firefox of Edge.
Je kan deze website verder bekijken met je huidige browser maar sommige onderdelen (zoals het bekijken van foto's) gaan niet of minder goed werken.

Corona updates

Nieuws
25-10-2021

Al onze bewoners kregen hun boosterprik

Al onze bewoners kregen hun boosterprik, oftewel hun derde dosis van het Pfizer/BioNTech vaccin.

Nieuws
22-02-2021

Tweede dosis van de vaccins in ons woonzorgcentrum

Afgelopen zaterdag (20/02) werden al onze bewoners en medewerkers gevaccineerd met hun tweede dosis van het Pfizer/BioNTech vaccin.

Nieuws
02-02-2021

Eerste vaccins in ons woonzorgcentrum

Afgelopen zaterdag (30/01) werden al onze bewoners en medewerkers gevaccineerd met hun eerste dosis van het Pfizer/BioNTech vaccin. Deze vaccinatieronde is bijzonder vlot verlopen.

Nieuws
02-11-2020

Verstrengde maatregelen vanaf maandag 2 november

Omwille van de sterk toenemende verspreiding van COVID-19 besmettingen in de samenleving hebben de federale regering en de regeringen van de deelstaten in het Overlegcomité op 30 oktober 2020 beslist om over te gaan tot een verstrengde lockdown. De strengere regels zijn nodig om de toenemende druk op de ziekenhuizen een halt toe te roepen, en om de besmettingscurve zo snel en zo radicaal mogelijkom te buigen.
Deze maatregelen gaan in op maandag 2 november 2020 en hebben ook een impact op onze werking.

Nieuws
30-10-20

Gezocht: helpende handen

De Dilbeekse Schepen van Welzijn, Dhr. Walter Zelderloo, lanceert een vrijwilligerscampagne met en voor alle Dilbeekse woonzorgcentra in de lokale en regionale pers.

Deze campagne zal de komende weken in het Dilbeeks straatbeeld verschijnen.

Update
04-09-20

Update bezoekregeling - vanaf donderdag 10 september is kamerbezoek terug mogelijk

Gisterenmiddag ontvingen alle woonzorgcentra in Vlaanderen een update inzake de bezoekregeling. Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft de woonzorgcentra een kader gegeven waarin verdere versoepelingen moeten uitgewerkt worden.

UPDATE
03-09-20

Update bezoekersregeling - 3 september 2020: vaste bubbel

We ontvingen vandaag richtlijnen tot verdere versoepeling van de bezoekregeling. Het agentschap Zorg en Gezondheid geeft de woonzorgcentra een kader waarin deze versoepelingen kunnen plaatsvinden.

Nieuws
03-09-20

Wij organiseren graag coronaproof familiebezoek voor onze bewoners

Wij organiseren heel graag coronaproof familiebezoeken van kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen, voor onze bewoners.


Nieuws
29-08-20

De familie van Leonie komt 'digitaal' op bezoek

Kelly D’Herde maakte een familiefilm voor haar grootmoeder Leonie. Elke lid van de familie sprak een mooie boodschap in. Zo kon Leonie alle klein- en achterkleinkinderen op video zien. De lach op haar gezicht sprak boekdelen.

UPDATE
21-08-2020

Update 21 augustus 2020

Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft de verstrengde maatregelen vandaag aangepast. Deze zijn van toepassing vanaf 24 augustus.

UPDATE
06-08-2020

Update bezoekregeling - 6 augustus 2020

De ongunstige evaluatie van het aantal besmettingen en het toenemend aantal gemeenten die de alarmdrempel overschrijden zijn de aanleiding tot het evalueren en bijsturen van het bezoekersbeleid.

Nieuws
31-07-2020

Hoe beleven bewoners en familieleden de verstrengde maatregelen.

We ontvingen 2 dankbare getuigenissen van families na de eerste reeks van verstrengde maatregelen door het  Agentschap Zorg en Gezondheid.
We delen graag de getuigenis van Frank Steenput, de zoon van Eulalie en van Bart Van der Bruggen, de zoon van Lode met jullie. Klik op hun naam om de getuigenis te lezen. 

UPDATE
28-07-2020

Update bezoekregeling - 28 juli 2020

Beste families, bezoekers,

Wij wensen enkele afspraken te verduidelijken.

NIEUWS
28-07-2020

Topvrouw Zorgnet roept op tot burgerzin.

Verander de wereld, begin bij jezelf. Onze zorgverleners hebben er recht op!
Margot Cloet, gedelegeerd bestuurder Zorgnet -Icuro
UPDATE
24-07-2020

Belangrijke update Corona maatregelen

Beste familie,

Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft gisteren verstrengde maatregelen genomen naar aanleiding van het stijgend aantal besmettingen in ons land. Dit verontrust iedereen !

De Taskforce Covid-19 Zorg heeft beslist dat alle woonzorgcentra een stap terug moeten zetten.

UPDATE
24-07-2020

Update 24 juli

Beste families,

Zaterdag 25/7 is er een mogelijkheid tot wandelen in het park tussen 14 en 15.30 uur.
Het zomerterras is open van 14 tot 16 uur

Zondag 26/7 is er geen bezoekmogelijkheid.

UPDATE
23-07-2020

Update 23 juli

Beste families en bezoekers,

Ongetwijfeld heeft u het nieuws over de alarmerende corona cijfers in de media gehoord.
De veiligheidsraad enerzijds en de Taskforce COVID-19 Zorg anderzijds hebben tijdelijk enkele verstrengde maatregelen ingevoerd voor de woonzorgcentra.

UPDATE
17-07-2020

Update 17 juli

Met dit kort nieuwsbericht willen we u informeren dat de Taskforce groep van de Vlaamse Overheid samengekomen is deze namiddag. Zij zijn bijzonder bezorgd over de stijgende toename van het aantal besmette personen in de samenleving. We vernemen uit goede bron dat er nieuwe afspraken worden gemaakt voor de Vlaamse woonzorgcentra.

We informeren u verder zodra we nieuws ontvangen.

UPDATE
08-07-2020

Bezoek op kamer is mogelijk

Een 3-tal weken geleden namen we  het initiatief om de kasteeldeuren op een kier te zetten. Dit was een grote stap die we met de nodige voorzichtigheid genomen hebben.

Vele bewoners genoten van een aangename wandeling in het mooie park met hun familielid of konden bij minder goed weer een babbeltje slaan in de cafetariaruimten.

Vanaf vrijdag 17 juli openen we ook de kamerdeuren van onze bewoners.


UPDATE
12-06-2020

Nieuwe bezoekregeling

Eindelijk ….. hoor ik velen van u denken.

Na 13 weken de deuren gesloten te houden nemen we het initiatief om de kasteeldeur verder te openen. Dit is voor iedere medewerker een grote stap die we voorzichtig zetten.
Samen met u willen we terug naar het ‘normale leven’ in ons woonzorgcentrum en met deze versoepelde bezoekregeling komen we een klein stukje tegemoet aan deze wens.

UPDATE
11-06-2020

Algemene principes bij de uitgaansregeling

Met dit kort nieuwsbericht wensen we duidelijkheid te geven bij de berichtgeving die het Agentschap Zorg en Gezondheid enkele dagen geleden in het nieuws bracht.

Het Agentschap deelde mee dat bewoners vanaf 10 juni het woonzorgcentrum mogen verlaten voor externe bezoeken, bijvoorbeeld voor een zakelijke afspraak, een familiebezoek, op overnachting gaan bij familie, …..

NIEUWSFLASH
05-06-2020

Verdere versoepeling van de bezoekersregeling

We vernemen van het Agentschap Zorg en Gezondheid dat de woonzorgcentra een nieuwe bezoekersregeling kunnen uitwerken vanaf 10 juni.
De praktische richtlijnen worden dit weekend door de overheid verder uitgewerkt dan krijgt elke voorziening volgende week de mogelijkheid om na te gaan welke bezoekvorm het best past.

Elk woonzorgcentrum moet zelf bepalen hoe dit georganiseerd wordt naast alle andere modaliteiten, mits het naleven van strenge veiligheidsmaatregelen. Veiligheid en bescherming tegen het virus blijft primordiaal.

Meer informatie volgt.

NIEUWS
04-06-2020

Stap voor stap worden de coronamaatregelen versoepeld

De Nationale veiligheidsraad heeft gisteren heel wat versoepelingen van de Coronamaatregelen aangekondigd, de woonzorgcentra wachten nu vol ongeduld...

Ook in ons woonzorgcentrum passen wij ons aan, weliswaar aan een trager tempo. Bijna wekelijks krijgen we nieuwe updates van het Agentschap Zorg en Gezondheid over kleine versoepelingen maar ook over de verplichting om actief mee te werken aan het contactonderzoek.

NIEUWS
20-05-2020

Onze bewoners mogen weer bezoek ontvangen

Goed nieuws voor onze bewoners, maar ook voor hun familie. Onze deur staat weer open, weliswaar op een kier. Een bezoekje mag weer, maar om de gezondheid van onze bewoners te kunnen blijven garanderen, gebeurt dit in uiterst veilige omstandigheden. 

NIEUWS
13-05-2020

Stand van zaken over ons woonzorgcentrum op 13 mei 2020 en opstart bezoekregeling

Ons woonzorgcentrum werd geselecteerd door het Agentschap Zorg en Gezondheid voor de afname van COVID-19 testen bij alle bewoners.

NIEUWS
07-05-2020

Bezoek mogelijk vanaf 18 mei

Na de beslissing van de Veiligheidsraad dat we vanaf zondag opnieuw beperkt bezoek mogen ontvangen, heeft de Vlaamse Taskforce nu ook een bezoeksregeling voor de Woonzorgcentra uitgeschreven. Vanaf 18 mei mogen bewoners van de woonzorgcentra opnieuw een keer per week bezoek ontvangen. Hoe we dit organisatorisch precies gaan aanpakken communiceren we maandag a.s. via de website. 
Intussen verwijzen we graag naar het persbericht van zorgnet Icuro .
NIEUWS
04-05-2020

Op radio 2: onze directeur en onze CRA Dr. Evelien Brigou

Vandaag kon je op Radio2 een interview horen met onze Directeur Johan Arits en ook met onze coördinerend en raadgevend arts. 
NIEUWS
03-05-2020

Directeur bedankt zijn rusthuispersoneel en familie na 8 weken lockdown.

Vandaag bedankt directeur Johan Arits zijn rusthuispersoneel voor hun oeverloze toewijding.

NIEUWS
27-04-2020

Stand van zaken over ons woonzorgcentrum

Ons woonzorgcentrum werd geselecteerd door het Agentschap Zorg en Gezondheid voor de afname van de COVID-19 testen bij onze personeelsleden en jobstudenten.

Het Agentschap besliste om alleen de personeelsleden en jobstudenten te testen daar ons woonzorgcentrum in de selectie is opgenomen waarbij er geen of weinig besmettingen gemeld zijn . Mochten wij een voorziening zijn met besmettingen, dan zou het Agentschap beslissen om ook alle bewoners te testen.


NIEUWS
27-04-2020

Een hart onder de riem

Kelly D’herde, de drijvende kracht achter de Kop Op-veiling voor Rode Neuzen Dag bezorgde onze dit hartverwarmende filmpje.
PERSBERICHT
15-04-2020

Bezoek opnieuw toelaten in woonzorgcentra: onbegrijpelijk

De Nationale Veiligheidsraad besliste deze namiddag om de coronamaatregelen te verlengen tot 3 mei. Er komen wel enkele lichte aanpassingen. Zo gaan tuincentra en doe-het-zelf-zaken opnieuw open. Maar ook voor de zorgsector komt er een wijziging: de bewoners van woonzorgcentra en voorzieningen voor personen met een beperking mogen voortaan bezoek ontvangen. Koepelorganisatie Zorgnet-Icuro vindt dit absoluut geen goede beslissing. Dit zal de meest kwetsbaren nog kwetsbaarder maken.
NIEUWS
13-04-2020

Stand van zaken voor ons woonzorgcentrum

Momenteel zijn er nog geen bevestigde besmettingen door Covid-19 op onze afdelingen van ons Woonzorgcentrum. 
Omringd door de warme zorgen en spijtig genoeg in afwezigheid van hun dierbaren namen we afgelopen paasweekend afscheid van drie residenten. Voor hun overlijden werden de betrokken bewoners getest op covid-19. Elk van hen had een negatief testresultaat. Wij bieden aan de getroffen families ons Christelijk medeleven aan. 

NEWSFLASH
23-03-2020

Extra instructies voor de familie betreffende de persoonlijke was

Het welzijn van onze bewoners, hun familieleden en ook die van ons verplegend personeel zijn nog steeds topprioriteit. Daarom volgen wij strikt de maatregelen die ons worden opgelegd.  We willen ook familieleden vragen om onderstaande extra voorzorgen m.b.t. de persoonlijke was goed op te volgen: 
Nieuws
16-03-2020

NEWSFLASH – praktische afspraken omtrent versterkte fase 2 coronavirus

We vragen familieleden contact op te nemen met ons secretariaat om afspraken te maken omtrent de postbedeling van onze bewoners.
Je kan hierover telefonisch contact opnemen via  02 453 94 41 of per mail secretariaat@wzcdeverlosser.be.

Daarnaast bekijken we momenteel volop hoe we op een veilige manier contactmomenten tot stand kunnen brengen tussen onze bewoners en hun familieleden.
Hierover bezorgen we je gauw meer info.

Nieuws
13-03-2020

Update versterkte fase 2 coronavirus

Het agentschap Zorg en Gezondheid heeft vandaag opnieuw de woonzorgcentra in Vlaanderen extra maatregelen opgelegd.
Het is verplicht deze na te leven. Gelieve onderstaande communicatie hierover door te nemen:
Update versterkte fase 2 coronavirus.

Nieuws
12-03-2020

Geen bezoekers meer toegelaten in ons woonzorgcentrum

Vanaf vandaag zijn de deuren van ons woonzorgcentrum gesloten voor alle bezoek. Deze maatregel werd gisteren genomen door Vlaams minister van Welzijn, Wouter Beke na overleg met de rusthuissector. De maatregel loopt voorlopig tot 19 april, het einde van de paasvakantie. Onze bewoners zijn een risicogroep voor het coronavirus en daarom moeten we er alles aan doen om hen te beschermen.
Nieuws
11-03-2020

Update maatregelen corona-virus

De overheid heeft extra maatregelen genomen om de bewoners nog beter te beschermen tegen het oprukkende corona-virus. Deze werden ons meegedeeld via het Agentschap Zorg & Gezondheid. In het belang van onze bewoners zullen wij deze versterkte maatregelen dan ook toepassen en verdere updates nauwgezet opvolgen.
Nieuws
10-03-2020

WZC De Verlosser neemt preventieve maatregelen tegen het Coronavirus

Het aantal besmette patiënten met het coronavirus neemt helaas toe. Ouderen zijn de meest kwetsbare groep en daarvan zijn we ons goed bewust. We hopen alvast dat het virus hier niet in huis komt en daarom zetten wij in op enkele preventieve richtlijnen, zowel voor onze bewoners, medewerkers en bezoekers. 
ONS CONTACTEREN? bel naar 02 453 94 41 of mail info@wzcdeverlosser.be - ADRES: BRUSSELSTRAAT 647 1700 SINT-ULRIKS-KAPELLE (DILBEEK)