Ga voor een betere ervaring op deze website
Je huidige browser (Internet Explorer) lijkt verouderd. Voor een betere ervaring op deze website maak je best gebruik van een moderne browser zoals Chrome, Firefox of Edge.
Je kan deze website verder bekijken met je huidige browser maar sommige onderdelen (zoals het bekijken van foto's) gaan niet of minder goed werken.

Geen bezoekers meer toegelaten in ons woonzorgcentrum

Vanaf vandaag zijn de deuren van ons woonzorgcentrum gesloten voor alle bezoek. Deze maatregel werd gisteren genomen door Vlaams minister van Welzijn, Wouter Beke na overleg met de rusthuissector. De maatregel loopt voorlopig tot 19 april, het einde van de paasvakantie. Onze bewoners zijn een risicogroep voor het coronavirus en daarom moeten we er alles aan doen om hen te beschermen.

Vlaams minister Wouter Beke verwoordt het zo: “Vandaag is de grootste zorg het risico op besmetting zo veel mogelijk te vermijden, vooral bij mensen die al kwetsbaar zijn. Binnen de ouderenzorg zijn we dus extra waakzaam. Na overleg met de sector, en in navolging van de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad, nemen we daarom deze extra maatregelen.”

Het algemeen bezoekersverbod impliceert de volgende zaken:
  • Familiebezoek is niet toegelaten.
  • Enkel medewerkers, externe medische en paramedische hulpverleners (zoals artsen, kinesitherapeuten, pedicure, …), stagiairs, geregistreerde vrijwilligers en mantelzorgers die instaan voor essentiële zorgtaken zijn toegelaten en worden geregistreerd bij aankomst.
  • Gemeenschappelijke activiteiten of evenementen met externen zijn tijdelijk stopgezet.
  • Voor het ophalen/brengen van de respectievelijk vuile/propere was voorzien we een sas tussen de twee automatische deuren. Ophalen/brengen kan volgens de baddagen en tijdens de werkdagen tussen 13u en 18u. Zorg dat de naam en kamernummer duidelijk vermeld staan op de tas met propere kledij.
  • Ook koekjes, frisdrank of versnaperingen die je familie graag heeft, kan afgezet worden. Dat kan tijdens werkdagen tussen 9u en 18u. Gelieve ook hier duidelijk naam en kamernummer aan te geven op de verpakking.
  • De wekelijkse eucharistievieringen worden ook tot een nader te bepalen datum opgeschort.

We blijven onze bewoners ook verder monitoren op eventuele symptomen. Ook de medewerkers blijven alert en nemen alle coronamaatregelen in acht.
Voor alle informatie over je familielid of andere praktische zaken kan je ons steeds contacteren via 02 453 94 41 of via info@wzcdeverlosser.be.

Wil je graag meer weten?

Wens je meer info of zou je graag een bezoek brengen aan ons woonzorgcentrum? Dat kan!
Kom langs en maak kennis met onze gelukkige bewoners, ons enthousiast team en de prachtige omgeving.

Warmte, respect en plezier

Bij ons staan de bewoners en hun familie centraal. Binnen de muren van een prachtig kasteel hanteren wij een kleinschalige aanpak en heerst een familiale sfeer. Om onze bewoners te omringen met de beste zorgen beschikken wij over alle moderne en nodige faciliteiten.