Ga voor een betere ervaring op deze website
Je huidige browser (Internet Explorer) lijkt verouderd. Voor een betere ervaring op deze website maak je best gebruik van een moderne browser zoals Chrome, Firefox of Edge.
Je kan deze website verder bekijken met je huidige browser maar sommige onderdelen (zoals het bekijken van foto's) gaan niet of minder goed werken.

Update 21 augustus 2020

Beste familie, bezoeker,

Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft de verstrengde maatregelen, in voege van 25 juli 2020 naar aanleiding van de Covid-19 opflakkeringen, vandaag aangepast. Deze zijn van toepassing vanaf 24 augustus.

A. Communicatie tussen de gemeente Dilbeek en het woonzorgcentrum:

Het lokale bestuur verwittigt het woonzorgcentrum wanneer er in de gemeente Dilbeek enkele drempelwaarden worden overschreden. De gemeente komt in fase 2 of de vooralarmfase. Het woonzorgcentrum kan dan een collectieve testing organiseren van de medewerkers op uitnodiging van de overheid.

B. Aangepaste richtlijnen inzake het testen van nieuwe bewoners of bewoners na heropname uit het ziekenhuis of na een onveilig bezoekmoment.

C. Bezoekregeling:

Bezoek in de leefomgeving of de kamer van de bewoner blijft ten stelligste afgeraden. Contact van bezoekers met andere bewoners en medewerkers moet vermeden worden. Elke voorziening organiseert zijn bezoekregeling en past deze aan rekening houdend met het al dan niet aanwezig zijn van een lokale uitbraak.

  • Er is geen lokale uitbraak, noch in het WZC noch in de gemeente
  • Er is een lokale uitbraak in de gemeente maar niet in het WZC
  • Er is een vermoeden van uitbraak in de gemeente én in het WZC.

Voor elke fase heeft de overheid gedetailleerde richtlijnen beschreven.
Elke gekende maatregel zoals registratie van het bezoek, dragen van een neusmondmasker, bezoek bij voorkeur buiten te laten plaatsvinden, goede reiniging en desinfectie van de ruimtes na het bezoek, respecteren van de 1,5 m sociale afstand, ... blijven van kracht.
U kan steeds op afspraak de kamer bezoeker voor diverse redenen. (bv wisselen van TV, zomer en winterkledij, ...)
U neemt dan telefonisch contact op met ons.

D. Uitgaansregeling- verlaten van het woonzorgcentrum: 

De overheid voorziet nog steeds de mogelijkheid. Maar in overleg met de Coördinerend en Raadgevend arts versoepelen wij deze maatregel niet

De update van de verstrengde maatregelen gaat voornamelijk over acties inzake waakzaamheid, alertheid en het nauwgezet en grondig monitoren van de situatie in het woonzorgcentrum en anderzijds over het blijvend sensibiliseren van de medewerkers en opvolgen van procedures en het strikt naleven van de hygiëneregels.

De woonzorgcentra moeten diverse noodplanningen klaar hebben bij problemen. 
Daarom heeft het Agentschap Zorg en Gezondheid aanbevolen om de samenwerkingen met de ziekenhuizen te optimaliseren en voldoende psychosociale maatregelen te treffen.
Voor de bezoekregeling en andere gekende afspraken wijzigt er momenteel niets. 

Wil je graag meer weten?

Wens je meer info of zou je graag een bezoek brengen aan ons woonzorgcentrum? Dat kan!
Kom langs en maak kennis met onze gelukkige bewoners, ons enthousiast team en de prachtige omgeving.

Warmte, respect en plezier

Bij ons staan de bewoners en hun familie centraal. Binnen de muren van een prachtig kasteel hanteren wij een kleinschalige aanpak en heerst een familiale sfeer. Om onze bewoners te omringen met de beste zorgen beschikken wij over alle moderne en nodige faciliteiten.