Ga voor een betere ervaring op deze website
Je huidige browser (Internet Explorer) lijkt verouderd. Voor een betere ervaring op deze website maak je best gebruik van een moderne browser zoals Chrome, Firefox of Edge.
Je kan deze website verder bekijken met je huidige browser maar sommige onderdelen (zoals het bekijken van foto's) gaan niet of minder goed werken.

WZC De Verlosser neemt preventieve maatregelen tegen het Coronavirus

Het aantal besmette patiënten met het coronavirus neemt helaas toe. Ouderen zijn de meest kwetsbare groep en daarvan zijn we ons goed bewust. We hopen alvast dat het virus hier niet in huis komt en daarom zetten wij in op enkele preventieve richtlijnen, zowel voor onze bewoners, medewerkers en bezoekers. 

Wat is het coronavirus en wat zijn de symptomen? 
Coronavirussen zijn een familie virussen waar ook het verkoudheidsvirus toe behoort. De meeste infecteren dieren, maar de nieuwe stam, Covid-19 maakt nu ook mensen ziek. 
De symptomen die het meest voorkomen zijn koorts en hoest, maar de ziekte kan zich ook presenteren in de vorm van moeheid, spierpijn, kortademigheid, keel- en hoofdpijn. 
Bij ouderen en personen met chronische ziekten is het risico op ernstige ziekte groter. 

Preventieve maatregelen
Door contact tussen de bewoners onderling en tussen bewoners, zorgverleners en bezoekers kunnen luchtweginfecties zich snel verspreiden. Daarom nemen we enkele voorzorgsmaatregelen in acht die ons ook gecommuniceerd werden door het Agentschap Zorg en Gezondheid. 

  • Een goede handhygiëne: regelmatig handen wassen met zeep en/of desinfecteren met handalcohol aan de inkom van het woonzorgcentrum. Handen wassen kan je doen in de dichtstbijzijnde toiletten. Het materiaal hebben we voor je klaargezet.
  • Het naleven van een correcte hoest- en niesetiquette: was de handen na het hoesten of niezen, bedek neus en mond bij het snuiten en niezen met een papieren zakdoek en hoes of nies in de elleboog of de voorarm.
  • Vermijd om handen en kussen te geven
  • Voel je je ziek, heb je een verkoudheid of griepsymptomen? Dan willen we je vragen om je bezoek even uit te stellen.
  • Keer je terug uit een land, regio of hotel waar (veel) coronapatiënten gemeld zijn? Wees dan waakzaam voor mogelijke symptomen en stel je bezoek aan het woonzorgcentrum even uit.
Door deze preventieve maatregelen hopen we het coronavirus buiten ons woonzorgcentrum te houden. Al onze medewerkers zijn grondig geïnformeerd over deze maatregelen en zijn ook op de hoogte van de te nemen maatregelen, preventief, maar ook  in geval van een vermoeden of bevestigde besmetting.

Deze maatregelen zijn momenteel van kracht. We volgen de berichten van het Agentschap Zorg en Gezondheid en Zorgnet-Icuro  nauwgezet op. Daardoor kunnen maatregelen snel wijzigen. Eventuele updates worden meegedeeld via de prikborden op de afdelingen. Indien er vragen zijn, kan je steeds bij ons terecht. Uiteraard blijven we waakzaam en volgen we de situatie op de voet op. 

Wil je graag meer weten?

Wens je meer info of zou je graag een bezoek brengen aan ons woonzorgcentrum? Dat kan!
Kom langs en maak kennis met onze gelukkige bewoners, ons enthousiast team en de prachtige omgeving.

Warmte, respect en plezier

Bij ons staan de bewoners en hun familie centraal. Binnen de muren van een prachtig kasteel hanteren wij een kleinschalige aanpak en heerst een familiale sfeer. Om onze bewoners te omringen met de beste zorgen beschikken wij over alle moderne en nodige faciliteiten.