Ga voor een betere ervaring op deze website
Je huidige browser (Internet Explorer) lijkt verouderd. Voor een betere ervaring op deze website maak je best gebruik van een moderne browser zoals Chrome, Firefox of Edge.
Je kan deze website verder bekijken met je huidige browser maar sommige onderdelen (zoals het bekijken van foto's) gaan niet of minder goed werken.

Wij gaan voor kwaliteitsvolle ouderenzorg!

Het Nieuwsblad publiceerde zijn ‘Rusthuiswijzer’, een online overzicht van alle Vlaamse Woonzorgcentra. De bedoeling is de burger te helpen bij de keuze van een woonzorgcentrum. Mooi initiatief als de voorzieningen van in de ouderenzorg op een correcte manier en met cijfers die up to date zijn worden voorgesteld. Helaas is dit bij deze ‘Rusthuiswijzer’ niet het geval. Woonzorgcentrum De Verlosser is een van de vele rusthuizen die de bevragingsenquête niet heeft ingevuld en bijgevolg niet heeft meegewerkt aan het onderzoek. 
Wij vinden immers dat kwaliteitsvolle ouderenzorg veel meer is dan een opsomming van data. De Rusthuiswijzer vinden we dan ook geen correcte graadmeter om het juiste woonzorgcentrum te vinden.

Veel elementen van de werking in een woonzorgcentrum en hoe de zorg er verloopt, zijn volgens ons en Zorgnet-Icuro niet te vatten in enkele naakte cijfers. Dat ze bovendien worden gebruikt om voorzieningen met mekaar te vergelijken is niet bepaald een wetenschappelijke manier van werken. Zorg gaat om meer dan het tellen van het ‘aantal activiteiten’. De gegevens die ze niet ontvingen van de woonzorgcentra via hun vragenlijst, vulden ze zelf aan met data afkomstig van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Sommige van de gepubliceerde data zijn echter ruim zes jaar oud. In zo’n tijdspanne kan er enorm veel veranderen.

Om zorg te dragen voor een van de meest kwetsbare groepen uit onze samenleving moeten we volgens Zorgnet-Icuro inzetten op vier kernzaken, namelijk zorgzame en betrokken medewerkers, de betaalbaarheid van woonzorgcentra, de kwaliteit van leven, zorg en wonen en een evenredige zorgfinanciering voor een gelijke zorgnood via de Vlaamse sociale bescherming. Onze instelling treedt de organisatie hierin volledig bij. 

Naar onze mening is de info van de Rusthuiswijzer dan ook niet representatief voor wat we onze bewoners en hun familie aanbieden. De beste informatiekanalen blijven volgens ons en Zorgnet-Icuro de website van het Agentschap Zorg en Gezondheid, of de websites van de woonzorgcentra zelf. 
Kom gerust langs voor een bezoek en luister naar de ervaringen van onze bewoners en hun familie. Bevraag onze medewerkers en peil naar de reputatie van onze woonvoorziening. We denken dat dit een veel betere graadmeter is om te weten of een woonzorgcentrum zoals Woonzorgcentrum De Verlosser de geschikte voorziening is voor jou.

Wil je graag meer weten?

Wens je meer info of zou je graag een bezoek brengen aan ons woonzorgcentrum? Dat kan!
Kom langs en maak kennis met onze gelukkige bewoners, ons enthousiast team en de prachtige omgeving.

Warmte, respect en plezier

Bij ons staan de bewoners en hun familie centraal. Binnen de muren van een prachtig kasteel hanteren wij een kleinschalige aanpak en heerst een familiale sfeer. Om onze bewoners te omringen met de beste zorgen beschikken wij over alle moderne en nodige faciliteiten.