Ga voor een betere ervaring op deze website
Je huidige browser (Internet Explorer) lijkt verouderd. Voor een betere ervaring op deze website maak je best gebruik van een moderne browser zoals Chrome, Firefox of Edge.
Je kan deze website verder bekijken met je huidige browser maar sommige onderdelen (zoals het bekijken van foto's) gaan niet of minder goed werken.

Ons WZC verscheen in de nieuwsbrief van de seniorenraad van Dilbeek

Maandelijks brengt de seniorenraad van Dilbeek een nieuwsbrief uit met leuke weetjes, interessant nieuws en cultuurtips. In mei schreven ze een artikel over ons woonzorgcentrum. 
Het artikel dat verscheen kan je hieronder lezen. 

 

WZC De verlosser: een kasteel met een groot park en een nog groter hart

 

Het kasteel op de foto is de thuis van 56 bewoners van het woonzorgcentrum De Verlosser in het centrum van Sint‐Ulriks‐Kapelle in Dilbeek. ‘Zorg dragen voor’ in een familiale sfeer is het devies en dat uit zich zowel in de zorg‐ als in de dienstverlening.

Het woonzorgcentrum biedt 56 woongelegenheden in een prachtig kasteel met een rijke geschiedenis. Het is een open gemeenschap en huisvest bewoners die nood hebben aan zorg en ondersteuning. Het kleinschalig en familiaal karakter uit zich in een één‐op‐één relatie met elke bewoner waardoor iedereen de nodige aandacht krijgt die hij/zij verdient en nodig heeft.

De zorg en de begeleiding worden volledig afgestemd op de mogelijkheden en de wensen van de bewoners. Hiervoor zijn alle faciliteiten aanwezig: een gevarieerd en toegankelijk aanbod van vrijetijdsactiviteiten, lekkere en kwalitatieve maaltijden uit eigen keuken, persoonlijke verzorging, …. en dit alles omringd door een groene en bijna sprookjesachtige kasteelomgeving. Daarnaast hebben ze een enthousiast team van verpleegkundigen, zorgkundigen en paramedici en een Coördinerende en Raadgevende Arts die instaat voor een gestroomlijnde aanpak van het medisch beleid.


Masterplan

Om de ouderenzorg ook in de toekomst op een hoogwaardige manier te verzekeren, werd een heus masterplan in actie gezet. Binnen de muren van het kasteeldomein komt een nieuw WZC en worden de bestaande gebouwen gerenoveerd. Verder zullen enkele afzonderlijke huizen voor kleine woongroepen ingericht worden en zal er ruimte zijn voor een crèche of andere zorgfuncties. Op dit ogenblik wordt het voormalig koetshuis ingericht als woonzorghuis Gaudium. Daar zal plaats zijn voor negen bewoners die elk een volwaardig uitgeruste zorgkamer krijgen en enkele ruimtes om te delen. Het project werd zo ontworpen dat het kan dienen als gesloten woonzorggroep voor bijvoorbeeld bewoners met dementie. De directe link tussen de interne woonzorgwereld met het kasteelpark en de moestuin maken dat de buitenruimte ook actief kan ingezet worden als onderdeel van het zorgaanbod. Het typische kleinschalige en familiale karakter van het WZC De Verlosser blijft ook in hun toekomstplannen de rode draad. (Johan Arits, directeur).

Het woonzorgcentrum is gelegen aan de Brusselstraat 647 te 1700 Sint‐Ulriks‐Kapelle.
Meer informatie: 02 453 94 41 ‐ www.wzcdeverlosser.be ‐ info@wzcdeverlosser.be

Wil je graag meer weten?

Wens je meer info of zou je graag een bezoek brengen aan ons woonzorgcentrum? Dat kan!
Kom langs en maak kennis met onze gelukkige bewoners, ons enthousiast team en de prachtige omgeving.

Warmte, respect en plezier

Bij ons staan de bewoners en hun familie centraal. Binnen de muren van een prachtig kasteel hanteren wij een kleinschalige aanpak en heerst een familiale sfeer. Om onze bewoners te omringen met de beste zorgen beschikken wij over alle moderne en nodige faciliteiten.