Ga voor een betere ervaring op deze website
Je huidige browser (Internet Explorer) lijkt verouderd. Voor een betere ervaring op deze website maak je best gebruik van een moderne browser zoals Chrome, Firefox of Edge.
Je kan deze website verder bekijken met je huidige browser maar sommige onderdelen (zoals het bekijken van foto's) gaan niet of minder goed werken.

Ik heb niet alleen angst en onrust waargenomen maar ook veel liefde, warmte, inzet en strijdvaardigheid.

12 maart 2020 ons WZC gaat ‘op slot’ voor ieder bezoek. Onze bewoners die hun geliefden niet meer konden ontvangen viel me zwaar, maar hun veiligheid is de grootste prioriteit. Uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke maatregelen. Gelukkig begreep ieder de ernst van de situatie zeer goed en zowel bewoners als familieleden hebben hun uiterste best gedaan om het virus geen kans te geven in ons WZC. Bedankt voor het begrip en de extra inspanningen!

Deze periode zal me bijblijven als onrustige dagen en slapeloze nachten. De angst dat dit virus ons WZC zou bereiken.  De angst wanneer een bewoner symptomen ontwikkelt, gerelateerd aan het corona virus en het angstig wachten op de resultaten van de testen. Ieder halfuur kijken of het resultaat reeds gekend is, en de opluchting wanneer dit opnieuw negatief blijkt te zijn.

In deze periode heb ik niet alleen angst en onrust waargenomen maar ook veel liefde, warmte, inzet en strijdvaardigheid. De hele werking binnen het WZC werd omgegooid. De verwachting van iedere collega was enorm groot, er viel een zware verantwoordelijkheid op ieder van ons. Er was een constante concentratie, aandacht en opmerkzaamheid. De ene update na de andere en het constant verstrengen van de maatregelen. Ieder mogelijk symptoom werd zorgvuldig opgevolgd, we leefden op adrenaline. Pas van zodra we zeker waren dat iedere bewoner correct verzorgd was en alles zorgvuldig ontsmet was gingen we vermoeid naar huis. 

We hebben zowel de angst en onrust, maar zeker ook de opluchting na een negatieve test, de liefde en warmte voor onze bewoners samen gedeeld. Hoe ieder van ons zich extra hard inzet om het gemis van de familie zo goed mogelijk op te vangen, via skype gesprekken, extra verwennerijen maar zeker ook door tijd te maken voor een goed gesprek. Ik ben blij dat ik deel uitmaak van een sterk team om deze moeilijke periode door te komen.

Want dankzij dit fantastische teamwork hebben we vorige week dan ook het goede nieuws ontvangen dat onze bewoners allemaal negatief zijn bevonden. Eerder werd ook iedere collega negatief bevonden. Dit is het resultaat van het strikt opvolgen van de maatregelen, zowel binnen de muren van het WZC als daarbuiten. Doch is het gevaar op besmettingen nog steeds reëel, laat ons daarom doorzetten en strikt de maatregelen blijven opvolgen voor de veiligheid van onze bewoners.   

Om af te sluiten wil ik enkele mensen bijzonder graag danken.

Een grote dank gaat naar mijn collega’s. Dankzij jullie inzet, volharding, oplettendheid, liefde en warmte voor onze bewoners zijn we tot de dag van vandaag corona vrij.

Bedankt aan de directie voor het nodige beschermingsmateriaal en de constante update rond veranderende maatregelen vanuit de overheid en Zorgnet.

Bedankt aan mijn familie voor de steun en hulp tijdens deze zware periode en lange dagen.

Ten slotte veel moed aan iedereen die getroffen is door deze vreselijke ziekte, veel moed aan ieder bij het gemis en verdriet.  

Wil je graag meer weten?

Wens je meer info of zou je graag een bezoek brengen aan ons woonzorgcentrum? Dat kan!
Kom langs en maak kennis met onze gelukkige bewoners, ons enthousiast team en de prachtige omgeving.

Warmte, respect en plezier

Bij ons staan de bewoners en hun familie centraal. Binnen de muren van een prachtig kasteel hanteren wij een kleinschalige aanpak en heerst een familiale sfeer. Om onze bewoners te omringen met de beste zorgen beschikken wij over alle moderne en nodige faciliteiten.