Ga voor een betere ervaring op deze website
Je huidige browser (Internet Explorer) lijkt verouderd. Voor een betere ervaring op deze website maak je best gebruik van een moderne browser zoals Chrome, Firefox of Edge.
Je kan deze website verder bekijken met je huidige browser maar sommige onderdelen (zoals het bekijken van foto's) gaan niet of minder goed werken.

Brusselstraat Sint-Ulriks-Kapelle ondergaat grote transformatie

De Brusselstraat in Sint-Ulriks-Kapelle staat op het punt van een ingrijpende verandering met de aanvang van de langverwachte renovatiewerken op 6 mei 2024. Deze projecten beloven niet alleen een esthetische transformatie, maar ook een verbetering van de infrastructuur.

Vernieuwing van wegen, fiets- en voetpaden:

Een van de meest opvallende aspecten van deze renovatie is de volledige vernieuwing van de Brusselstraat, inclusief de aanleg van nieuwe fiets- en voetpaden. In de zone 50 worden fietspaden aangelegd, waardoor fietsers veilig en comfortabel kunnen rijden tussen Groot-Bijgaarden en Ternat. In de uitgebreide zone 30 worden ruime voetpaden gecreëerd, terwijl fietsers zich in deze zone op de rijbaan begeven.

Structureel herstel en riolering:

Naast de oppervlakkige vernieuwing wordt ook de onderliggende infrastructuur aangepakt. Een grondige aanpak zorgt ervoor dat de weg weer enkele tientallen jaren meekan. 

Planning en bereikbaarheid:

De werken zullen naar verwachting vóór 2025 afgerond zijn, maar de exacte duur is afhankelijk van verschillende factoren. Tijdens de werken zal de Brusselstraat afgesloten zijn voor doorgaand verkeer, maar er wordt een omleiding voorzien via de Molenstraat, Ternatstraat en Bodegemstraat. Om hinder voor omwonenden te beperken, zal er in drie grote deelfases gewerkt worden, waarbij tijdens het bouwverlof indien mogelijk doorgewerkt zal worden.

  • Fase 1: vanaf Kruispunt Drie Hofveldenlaan tot het kruispunt Krekelendries
  • Fase 2: vanaf kruispunt Krekelendries tot kruispunt Zavelstraat
  • Fase 3: vanaf kruispunt Zavelstraat tem kruispunt Assestraat

Het woonzorgcentrum blijft in de eerste fase volledig bereikbaar voor het verkeer komende uit Groot-Bijgaarden.
Er volgt binnenkort een overleg met de hulpdiensten, de gemeente Dilbeek en de aannemer i.v.m. de toegankelijkheid van het woonzorgcentrum in de tweede fase. Na dit overleg kunnen we jullie verder informeren.

 

Conclusie:

De renovatie van de Brusselstraat belooft niet alleen een verbeterde infrastructuur, maar ook een verbeterde leefomgeving. De transformatie zal de mobiliteit en veiligheid bevorderen en bijdragen aan een duurzame toekomst voor de gemeente.

Wil je graag meer weten?

Wens je meer info of zou je graag een bezoek brengen aan ons woonzorgcentrum? Dat kan!
Kom langs en maak kennis met onze gelukkige bewoners, ons enthousiast team en de prachtige omgeving.

Warmte, respect en plezier

Bij ons staan de bewoners en hun familie centraal. Binnen de muren van een prachtig kasteel hanteren wij een kleinschalige aanpak en heerst een familiale sfeer. Om onze bewoners te omringen met de beste zorgen beschikken wij over alle moderne en nodige faciliteiten.