Ga voor een betere ervaring op deze website
Je huidige browser (Internet Explorer) lijkt verouderd. Voor een betere ervaring op deze website maak je best gebruik van een moderne browser zoals Chrome, Firefox of Edge.
Je kan deze website verder bekijken met je huidige browser maar sommige onderdelen (zoals het bekijken van foto's) gaan niet of minder goed werken.

WZC De Verlosser viert vier honderdjarigen

Zuster Monica, zuster Gabrielle Marie, Arthur Coppens en zuster Saint-Michel. Dat zijn ze, onze vier kwieke bewoners die dit jaar de kaap van 100 jaar bereikten of overschreden. Een bijzondere gebeurtenis waarbij we dit gezegend viertal eens graag in de schijnwerpers plaatsen.

Al twee jaar op rij, hebben we vier honderdjarigen in ons midden en dat kunnen we natuurlijk niet onopgemerkt laten passeren.


Zuster Monica spant de kroon met haar 105 jaar. Zuster Monica is geboren in Zwitserland en daar is ze heel trots op. Ze is nog steeds graag onder het volk en dat houdt haar ‘jong’. Ze leest graag en houdt ook van een spelletje Scrabble met zuster Augustina. Tijdens een dagelijkse wandeling in ons Kasteelpark geniet ze volop van de natuur en de seizoenen. Wie ook zo houdt van onze groene omgeving is Zuster Saint-Michel. Ondertussen is zij al een viertal jaar bij ons. Zij vierde onlangs haar 101e verjaardag en je kan haar geen groter plezier dan met een ruiker bloemen en zeker als ze er dan een eigen creatie kan van maken. Bloemschikken is immers een van haar favoriete bezigheden.
Zuster Gabrielle Marie is onze nieuwbakken 100-jarige. Zij is geboren in Oostende op 22 april 1921 en haar liefde voor de zee draagt zij al heel haar leven met zich mee. Ze is heel fier op haar collectie schelpen die ze een mooi plaatsje heeft gegeven in haar kamer.
De enige man in het gezelschap is Arthur Coppens of ‘Tuurke’ zoals we hem graag noemen. Arthur wordt in augustus 101. Deze ‘wandelende encyclopedie’ is graag op de hoogte van alles en schaaft ook nog graag zijn kennis bij. Als het moet via het internet. Hij is een echte levensgenieter en houdt zich graag fit met een flinke wandeling of een rondje fietsen op de hometrainer. En bij genieten van het leven hoort ook een Gordon op zijn tijd en af en toe een coupe Bresilienne.


Ondanks de moeilijkere omstandigheden hebben we onze 100-jarigen toch op een gepaste manier gevierd en dat ze ervan genoten hebben, dat is zeker!
We wensen hen nog veel mooie jaren toe.

Wil je graag meer weten?

Wens je meer info of zou je graag een bezoek brengen aan ons woonzorgcentrum? Dat kan!
Kom langs en maak kennis met onze gelukkige bewoners, ons enthousiast team en de prachtige omgeving.

Warmte, respect en plezier

Bij ons staan de bewoners en hun familie centraal. Binnen de muren van een prachtig kasteel hanteren wij een kleinschalige aanpak en heerst een familiale sfeer. Om onze bewoners te omringen met de beste zorgen beschikken wij over alle moderne en nodige faciliteiten.